de coach

Vanaf mijn eerste baan heeft communicatie centraal gestaan in mijn werk. Ook als mede-eigenaar van een commercieel bedrijf speelt communicatie een grote rol.

In 2010 heb ik uit belangstelling de NLP-Practitioner opleiding gevolgd, waar ik meer vaardigheden leerde in persoonlijke communicatie en ik me ook bewust werd van mijn eigen emotionele valkuilen. Als moeder van vier heel verschillende en prachtige pubers binnen een samengesteld gezin merkte ik het verschil. Mijn dochter zei eens:” Je gaat nu heel anders met ons om als wij ergens mee zitten”.

Al gauw wist ik dat ik mijn kennis en vaardigheden wilde inzetten om kinderen en hun ouders te helpen. Uit ervaring weet ik hoe groot de botsingen kunnen zijn door verschillende verwachtingen en oplaaiende emoties maar ook de lol met elkaar. Daarom heb ik voor deze doelgroep ook de specifieke opleiding Gezins- en Kindercoach gevolgd, waarbij ik werk met de ReversieMethode ®, en Enneagramkunde. Dankzij deze ervaringsgerichte opleidingen heb ik ontdekt dat de emoties die ik ervaar meestal niet over mijn kinderen gaan maar over mijzelf. Deze bewustwording helpt mij eerst een stap terug te doen voordat ik vanuit mijn eigen emotie reageer, waardoor ik later objectiever kan zien wat mijn kinderen echt nodig hebben. En ik ervaar hierdoor meer ruimte voor mezelf.

Kom het ook eens ervaren…

Yolanda van der Arend