methodes

De afkorting NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren, wat eigenlijk wil zeggen dat je gesproken taal (Linguïstisch), lichaamstaal en intonatie gebruikt om jouw brein (Neuro) positief te sturen in de richting die jij wilt. Daarbij kan het gaan om verandering van gedrag, maar vooral om verandering van gevoel. Want bij NLP gaan we ervan uit dat achter elk gedrag een positieve intentie zit. Samen gaan we zoeken naar die positieve intentie, kijken we waar deze van oorsprong vandaan komt ( zoals een overtuiging, emotie, eerdere ervaringen) en wat jou tegenhoudt om dit te veranderen. Met behulp van verschillende technieken begeleid ik jou vervolgens om een ander, voor jou prettiger, gedrag te vinden waarmee je datzelfde positieve gevoel krijgt.
Ook jij als ouder kan een prachtige rol spelen om je zoon of dochter te helpen. Jouw kind is onbewust de spiegel van jouw gedrag, omdat zij vooral reageren op de signalen van de omgeving en zeker van jou als ouder. De Reversie Methode® gaat terug naar het kind in jou en geeft op een liefdevolle wijze een duidelijk beeld van jouw gedrag waarop het kind reageert. Dat heeft als belangrijk voordeel dat jouw kind vanzelf mee verandert als jij dat stukje in jezelf heelt. Klik voor meer informatie over de Reversie Methode ® op www.dreamchild.nl/reversiemethode/.
Het enneagram is een eeuwenoud psychologisch model van 9 persoonlijkheidstypen. Door gebruik te maken van het Enneagram krijg je een gedetailleerd beeld hoe ons karakter in elkaar zit en hoe we ons in de jaren ontwikkeld hebben. Soms creëren we in ons leven gedrag wat op dat moment goed werkt maar wat later in ons leven tegen ons gaat werken. Door middel van het Enneagram krijg je inzicht in dat gedrag en het ontstaan er van. Door de blokkades te helen waaraan het gedrag gekoppeld is, kun je het gedrag loslaten en ga je meer in je eigen kracht staan.
Welke methodes er worden ingezet, is afhankelijk van de hulpvraag en van wat het beste bij jou past. Tijdens de verschillende technieken kijken we met behulp van spiertesten of jouw bewuste en onbewuste met elkaar in overeenstemming zijn. Zo weten we direct of we op het juiste pad zijn en kan jij sneller de volgende stap zetten.