ouders

Ervaren of niet… we twijfelen allemaal wel eens of we het juist doen. Met alle goede voornemens en idealen aan het ouderschap begonnen, blijkt het in de praktijk toch niet altijd zo’n roze of blauwe wolk te zijn.

Al vanaf een jaar of twee begint jouw kind zijn eigen “ik” te zoeken en mag daarvoor de nodige ervaringen opdoen. Voor jou als ouder wordt het een voortdurend proces van beschermen, zorgen voor, begeleiden, grenzen aangeven en beetje bij beetje loslaten.
Naarmate je kind ouder wordt, verandert het voor doen in samen doen en laten doen. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Want tijdens al dat drukke opvoeden wil je wel eens vergeten dat je ook handelt en reageert naar je eigen emoties. Je “eigen-wijze” kind begrijpt je niet altijd en omgekeerd. Jullie verwachtingen blijken anders te zijn.

Wanneer je er zelf met je kind niet uitkomt, wil ik je graag helpen te ontdekken wat er achter zit en een oplossing vinden. Als je de verantwoordelijkheid durft te nemen voor je gedrag en emoties, krijg je daarmee de touwtjes in handen hierin iets te veranderen.